Kontaktujte nás přes nezávazný formulář

Renovace Parket

Renovace parket je proces obnovy povrchu parketové podlahy, kterým se vrací parketové vlysy do jejich původního stavu nebo se tomuto stavu co nejvíce přiblíží. Tento proces může být prováděn různými způsoby, v závislosti na stavu parket a požadavcích majitele podlahy.

Prvním krokem v procesu renovace parket je odstranění všech povrchových vrstev parketové podlahy, jako jsou laky, barvy a oleje, pomocí brusky. Poté následuje zbroušení parket, aby byly odstraněny všechny nerovnosti, poškození a škrábance. Pokud jsou některé parketové desky v havarijním stavu, mohou být nahrazeny novými.

Poté, co jsou parkety obroušené, mohou být pokryty lakem nebo olejem. Lak skvěle chrání parketovou podlahu před opotřebením a je dlouhotrvající, proto bych ho doporučil v prostorech s vyšší zátěží. Olej je v dnešní době oblíbenou variantou, na parketách nevytvoří souvislou vrstvu povrchu, ale vsákne se do parket a kopíruje strukturu dřeviny. Olej je potřeba udržovat a obnovovat častěji.

V posledním kroku je třeba nechat parketovou podlahu zaschnout a následně ji očistit. Různé úpravy vyžadují jiné časy zrání. Většina laků je pro vstup na podlahu tvrdých do 24 hodin od aplikace poslední vrstvy, ale k finální tvrdosti vyzraje zhruba po týdnu, tudíž buďte opatrní například při manipulaci s nábytkem opatrní.

Celkově lze říci, že renovace parket je investicí do kvalitní a trvanlivé podlahy. Dřevo je nádherný přírodní materiál a snažíme se tyto podlahy zachraňovat jak jen to jde. Proces může být náročný a vyžaduje několik kroků, ale výsledek je kvalitní a esteticky působivá parketová podlaha. Pokud se chcete dozvědět více o renovaci parket, obraťte se na nás a získejte nejlepší rady a doporučení pro vaši konkrétní situaci.

Naše technologie: Na renovaci používáme stroje značky Lägler, konkrétně vlastníme modely brusek Hummel, Trio, Unico a Flip.

Naše cena: Cena za renovaci parket nebo prken se u nás pohybuje mezi 550-750,- Kč / m2 v závislosti na náročnosti renovace a nanesené ochranné vrstvě + cena za lištování a dopravu (dle vzdálenosti od Liberce).

Naše doporučení: Pokud se chystáte provádět renovaci vlastnoručně, tak vám chci dát doporučení. Nedělejte to. Ačkoliv se všechny brusky a nářadí dá půjčit, tak věřte tomu, že výsledek bude o dost horší, než když to bude provádět profesionál, bude to trvat mnohem déle, necháte na tom ruce a ve výsledku neušetříte ani tolik peněz.

@point_podlahy Má smysl zachraňovat staré parkety? Za nás ano!👍🏼🥰 #ComingOut #remeslnik #podlaha #podlahy #pointpodlahy #foryou #foryoupage ♬ Epic - Joystock

Před

Po